Przejdź do treści

W dniu 4 grudnia 2024 r.

uczniowie klas 4C i 3C pod opieką pani Katarzyny Sarnackiej i pani Doroty Wójcik – Wełpy uczestniczyli w konferencji pt. Wizja zdrowego świata – kształtowanie przyszłości poprzez zdrową żywność.

Podczas wizyty na uczelni uczestniczyliśmy w następujących wykładach i panelach dyskusyjnych:

  • Edukacja i świadomość konsumentów – Jak zmieniać nawyki żywieniowe?

  • Jaką rolę odgrywają szkoły i instytucje w kształtowaniu zdrowych nawyków?

  • Superfoods: fakty i mity

  • Dyskusja o superfoods, ich właściwościach zdrowotnych oraz rozróżnieniu pomiędzy naukowo potwierdzonymi korzyściami a marketingowym hype’em.

  • Jakie są najnowsze badania nad popularnymi superfoods?

  • Zrównoważona konsumpcja: wyzwania i możliwości dla społeczeństwa

  • Panel o zastosowaniach sztucznej inteligencji i analizy danych w tworzeniu spersonalizowanych diet oraz monitorowaniu zdrowych nawyków żywieniowych.

Uczelnia zapewniła nam bardzo smaczne posiłki, napoje i przekąski